Om Telge Energi

Vi säljer bara ren el från förnybara energikällor, det särskiljer oss en del som elbolag. Vi tar tydligt ställning för klimatet och mot kolkraften.

Telge Energi utmanar ständigt elbranschen och skapar valmöjligheter för de kunder som vill vara aktiva på elmarknaden. Det gör vi genom att erbjuda ren el från solkraft, vindkraft och vattenkraft som är förnybara energikällor.

Genom att välja ren el är du med och räddar världen

Ett oberoende elbolag

Telge Energi har drygt 170 000 kunder och är ett oberoende elhandelsbolag som bara säljer el från de förnybara energikällorna sol, vind och vatten till privatkunder och företag. Vi har ingen egen elproduktion, vi köper vår el på den nordiska elbörsen NordPool.

Som elkund hos Telge Energi kan du

 • Räkna med att du bara får ren el från  solkraft, vindkraft och vattenkraft
 • Känna dig trygg med att du har ett elavtal som passar för ditt boende, sommarstuga eller kontor
 • Snabbt få koll på din elförbrukning och elkostnad med hjälp av vår enkla elfaktura
 • Få hjälp av vår tillgängliga kundservice
 • Köpa vindandelar i våra vindkraftverk
 • Skaffa solceller och bli mikroproducent av egen solel
 • Sälja överskottet av din egenproducerade el till oss

Telge-bolagen är ISO-certifierade

Vi som tillhör Telge-koncernen arbetar med ständiga förbättringar inom miljö. Alla som arbetar inom koncernen har kunskap och kännedom om hur verksamheterna påverkar miljön och vi utvärderar arbetet regelbundet. Miljörevisionerna internt utförs alltid tillsammans med en tredje oberoende part.

1999 certifierades de första bolagen inom Telge-koncernen. Idag är vi både miljö- arbetsmiljöcertifierade enligt standarden ISO 14 0001. Läs mer om ISO 14 0001-certifieringen här >

Telge Energi företagsledning

Telge Energis företagsledning

Här är vår företagsledning och här hittar du information och kontaktuppgifter till ledningen.

Mer om företagsledningen

Företagsledning

Mats Fagerström

 

Christina Trygg Telge Energi

 

Jörgen Olsson

Mats Fagerström
VD

 

Christina Trygg
Operativ samordnare

 

Jörgen Olsson
CFO

         

Thomas Prim, Chef Affärsstöd

 

Petra Hallebrant, Kundchef

 

Niclas Öst, Försäljningschef

Thomas Prim
Chef Affärsstöd

 

Petra Hallebrant
Kundchef

 

Niclas Öst
Försäljningschef

penslar

Kom och jobba hos oss!

Vill du jobba i en modern och snabbväxande koncern med många varierande branscher? Sök en ledig tjänst hos Telge Energi.

Se alla våra lediga tjänster

Var med och förändra världen!

Vill du jobba på ett modernt företag som tydligt tar ställning för klimatet och mot kolkraften? Då har du hittat rätt. Här ser du alla lediga jobb på Telge Energi.

Telge Energi är ett oberoende elbolbag som ständigt utmanar elbranchen. Vi sätter kunden i fokus och skapar valmöjligheter genom att bara erbjuda ren el från sol, vind och vatten.

Jobba i Telgekoncernen

Telge Energi ingår i Telgekoncernen och tillsammans är vi 11 affärsdrivande bolag och ett moderbolag som ägs av Södertälje kommun.

Här hittar du alla lediga tjänster inom Telgekoncernen
telgekoncern

Vi är en del av Telgekoncernen

Telgekoncernen som består av 11 företag och tillsammans erbjuder vi tjänster inom bostad, el, hamn, värme, vatten, samt arbetsförmedling och bemanning. Och så har vi Tom Tits också!

Läs mer om Telgekoncernen
telgekoncern

Telgekoncernen

Telgekoncernen erbjuder tjänster och service inom bostäder, el, hamn, värme, vatten, science center samt arbetsförmedling och bemanning.

Läs mer om Telgekoncernen

Telge Energi är en del av Telgekoncernen

I Telgekoncernen ingår elva affärsdrivande bolag. Vi är en modern och snabbväxande koncern som verkar inom flera branscher med ett moderbolag som ägs av Södertälje kommun.

I Telgekoncernen ingår har fler olika typer av verksamheter: elförsäljning, bostäder, kommersiella och offentliga lokaler, el, fjärrvärme, VA, hamn, återvinning, krafthandel, inköp, science center med mera.

Telgekoncernens bolag verkar på flera olika marknader, lokalt i Södertälje, i Mälardalen, nationellt och internationellt. Tack vare vår storlek, styrka och expertis inom många områden kan vi göra vardagen enklare och bättre för alla våra kunder.

Läs mer om alla våra bolag och funktioner här.

Våra vänner

Vindkraftshand_vanster

Vi är inte ensamma om att vilja rädda världen, som tur är. Många kämpar för samma sak som vi och de vill vi ju såklart hänga med.

Kolla in våra vänner

Några av våra vänner

Världsnaturfonden WWF

Sedan januari 2014 har vi på Telge Energi ett samarbete med Världsnaturfonden WWF. Tillsammans ska vi rädda världen genom att arbeta med frågor om förnybar energi och biologisk mångfald.

Samarbetet med Världsnaturfonden WWF ska bidra till att få upp frågorna om förnybart och hållbart på dagordningen i allt större utsträckning. Vi vill tillsammans prata om frågor som rör förnybar energi och biologisk mångfald och verka för att omställningen till mer förnybar energi ska gå snabbare än idag.

Mer ren el ger mindre koldioxidutsläpp

Att gå från fossil energi och byta till el från förnybara energikällor är bland det bästa du kan göra för klimatet. En sådan omställning leder till en minskning av världens koldioxidutsläpp och alla som väljer elavtal med enbart ren el är med och bidrar till den minskningen.

För långsiktig hållbarhet

För WWF innebär ett hållbart energisystem en säker och hållbar framtid för människor, platser och arter i ett rättvist samhälle med låga koldioxidutsläpp och motståndskraft mot klimatförändringar.

I samarbetet ingår satsningar på att erbjuda våra kunder energi från långsiktigt hållbara källor. Vi på Telge Energi kommer bland annat att stödja ett eller flera naturvårdsprojekt, främst inom vattenkraften. Tillsammans med WWF kommer vi även att se över möjligheten att utveckla verktyg för att bedöma vattenkraftens hållbarhet utifrån ett ekosystemperspektiv.

Läs mer om vårt samarbete med Världsnaturfonden WWF

Svenska Turistföreningen (STF)

I början av 2015 ingick Telge Energi i ett samarbete med Svenska Turistföreningen. Tillsammans arbetar vi för en mer hållbar värld, med turism och energi på naturens villkor.

Sedan starten för över 100 år sedan har Svenska Turistföreningen varit pionjärer för att upptäcka Sverige. STF vill värna om och utveckla våra unika miljöer i Sverige så att vi kan lämna över dem till nästa generation. STF är en av Sverige största ideella organisationer med ca 255 000 medlemmar. En förening med eldsjälar som letar upptäckter vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället.

I verksamheten finns nära 350 vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor från södraste delen av Skåne till nordligaste Norrland, från städer till väglöst land i de svenska fjällen. Lokalt ordnas aktiviteter i 65 lokalavdelningar och internationellt samarbetar STF med vandrarhemsorganisationen HI Hostels.

Inom ramen för det nya samarbetet kommer Telge Energi att leverera cirka 6 GWh ren el till STFs egna anläggningar under 2015. Ambitionen är att alla anläggningar, även de som drivs på franchisebasis, ska omfattas av leveranserna.

I och med samarbetet blir Telge Energi också en aktör som aktivt stödjer hållbar turism, en viktig näring som skapar jobb i hela landet. På så sätt medverkar Telge Energi i den nationella strategin för utveckling av svensk turism samtidigt som natur- och kulturvärden säkerställs på ett långsiktigt hållbart sätt.

Snabba fakta om STF

 • STF grundades 1885 i Uppsala som en ideell förening med syfte att främja natur- och kulturturism i Sverige.
 • Föreningen har cirka 255 000 medlemmar.
 • "Upptäck Sverige" är det genomgående temat för föreningens utbud av natur- och kulturturism.
 • Varje år bokas cirka 1 400 000 gästnätter på STFs cirka 400 vandrarhem, fjällstationer, fjällstugor och hotell.
 • Det var STF som hittade på ordet vandrarhem. Det första vandrarhemmet öppnades i Gränna 1933. Läs mer på svenskaturistforeningen.se

Fotografiska

Vi är stolta att få ha Fotografiska som en av våra samarbetspartners. Fotografiska har tagit ställning för ren el och vill som vi, bidra till en renare värld. Samtliga av Fotografiskas anläggningar drivs med el från sol, vind och vatten från Telge Energi.

Fotografiska öppnade upp dörrarna i Stora Tullhuset på Stadsgårdskajen 2010. Det är inget vanligt museum, det är en internationell mötesplats för fotografins oändligt många uttryck. Fotografiska erbjuder utbildningar, föreläsningar och workshops för både amatörer och professionella fotografer. Här finns också kafé, restaurang, en välsorterad butik och ett galleri med bilder till salu. Gå gärna in på fotografiskas hemsida och läs mer, eller gör ett besök nästa gång du är i Stockholm.

Globetree

Globetree is an NGO in special consultative status with the Economic Social Council of the United Nations.

Nyheter

Blogginlägg 2016-09-19
Svenska innovationer på frammarsch
Blogginlägg 2016-09-16
Tre goda nyheter för klimat och miljö
Blogginlägg 2016-08-31
Solskatt med solsting?

Ring till oss

020-34 40 40 
Må - To 8.00-20.00, Fre 8.00-17.00

Adress

Storgatan 42
Box 633, 151 27 Södertälje

Sociala kanaler

Twitter     Facebook    

Info om Telge Energi

Vill du mejla direkt till någon av våra anställda är adressen fornamn.efternamn@telge.se

Fakturaadress

Telge Energi
Box 23
151 21 Södertälje
Org.nr 556498-8029

Årsberättelse med hållbarhetsredovisning
Om Telge Energi

Vi är ett rent elbolag som bara säljer el från solkraft, vindkraft och vattenkraft. När du tecknar elavtal hos oss så tar du ställning för klimatet och bidrar till utbyggnaden av förnybara energikällor. 

Läs mer om oss