Solceller med Telge Energi

Att investera i solceller och producera egen ren el är bland det bästa du kan göra för miljön. Du får också en lägre och mer stabil elkostnad samtidigt som du blir mindre beroende av ditt elbolag.

En installation av solcellspaneler går snabbt och din elproduktion startar direkt när panelerna är på plats. Hur mycket el du producerar beror på storleken på din anläggning och på vädret.

De flesta tak lämpar sig för produktion av solel. För att din anläggning ska fungera så bra som möjligt så bör de installeras på ett skuggfritt tak i söderläge. Vilken vinkel taket har är inte avgörande för din produktion, däremot ger olika lägen olika effekt.

Våra solcellspaket

Vi erbjuder solceller i samarbete med Ce-Ce EL och vi har tre paket med solceller som du kan välja mellan; det lilla, det mellanstora och stora solcellspaketet. När det är dags att installera solcellspanelerna på ditt tak så är det Ce-Ce EL som hjälper dig med allt du behöver.

Här hittar du våra solceller

Efter att solcellspanelerna kommit på plats får du även tillgång till en smart bevakningstjänst som hjälper dig hålla koll på anläggningen. Tjänsten visar produktionsnivå och larmar till Ce-Ce EL om din anläggning över tid inte producerar som den ska.

Om du behöver en större eller skräddarsydd installation kan vi fixa det också. Skicka bara in en offertförfrågan så tar Ce-Ce EL kontakt med dig.

Tjäna pengar på din egen el 

Den el du inte förbrukar själv köper vi av dig och säljer vidare till andra elkunder som vill ha ren el. Det betyder att du som producent är med och ökar andelen ren el på elmarknaden.

Läs mer om hur du gör för att sälja ditt överskott.

Statligt ekonomiskt investeringsstöd

Du kan ansöka om ett statligt investeringsstöd via Länsstyrelsen eller göra ROT-avdrag på halva arbetskostnaden. Läs mer och ansök om ditt bidragsstöd här på Energimarknadsinspektionens sajt. Bidragen går ej att kombinera.

Lilla solcellspaketet

Lilla solcellspaketet

Lilla solcellspaketet är på 3 kW och har en kapacitet att producera ca 2 700 kWh/år.

Kolla in lilla solcellspaketet

Lilla solcellspaketet

Med lilla solcellspaketet 3 kW får du en elproduktion på ca 2 700 kWh/år. Ordinarie pris för lilla solcellspaketet är 74 900 kr men när du beställer via Telge Energi får du en bra rabatt. Priset som visas nedan är pris efter ROT-avdrag.

Pris för lilla solcellspaketet: 67 420 kr

Pris exklusive ROT-avdrag: 75 330 kr

Garanti

Självklart medföljer en garanti när du köper Ce-Ce EL solceller via Telge Energi. Garantin ger dig följande:

  • 10 års produktgaranti på solceller
  • 25 års effektgaranti
  • 5 år garanti på växelriktare

Produktblad: Lilla solcellspaketet

Skicka din intresseanmälan
Stora Solcellspaketet

Mellanstora solcellspaketet

Stora solcellspaketet är på 6 kW och har en kapacitet att producera ca 5 400 kWh/år.

Kolla in mellanstora solcellspaketet

Mellanstora solcellspaketet

Med mellanstora solcellspaketet får du 6 kW som ger en elproduktion på ca. 5 400 kWh/år. Ordinarie pris för stora solcellspaketet är 144 500 kr men när du beställer via Telge Energi får du en bra rabatt. Priset som visas nedan är pris efter ROT-avdrag.

Pris för mellanstora solcellspaketet: 113 665 kr

Pris exklusive ROT- avdrag: 127 000 kr

Garanti

Själklart medföljer en garanti när du köper Ce-Ce EL solcellspaneler via Telge Energi. Garantin ger dig följande:

  • 5 års produktgaranti på solpaneler
  • 25 års effektgaranti
  • 5 år garanti på växelriktare

Produktblad: Mellanstora solcellspaktet

Skicka din intresseanmälan
Stora solcellspaketet, Telge Energi

Stora solcellspaketet

Stora solcellspaketet är på 10 kW och har en kapacitet att producera ca 9 000 kWh/år.

Kolla in stora solcellspaketet

Stora solcellspaketet

Med stora solcellspaketet får du 10 kW som ger en elproduktion på ca. 9 000 kWh/år. Ordinarie pris för stora solcellspaketet är 208 200 kr men när du beställer via Telge Energi får du en bra rabatt. Priset som visas nedan är pris efter ROT-avdrag.

Pris för stora solcellspaketet: 179 000 kr

Pris exklusive ROT- avdrag: 200 000 kr

Garanti

Själklart medföljer en garanti när du köper Ce-Ce ELs solceller via Telge Energi. Garantin ger dig följande:

  • 10 års produktgaranti på solpaneler
  • 25 års effektgaranti
  • 5 år garanti på växelriktare

Produktblad: Stora solcellspaketet

Skicka din intresseanmälan
Producera egen el från solkraft

Producera egen solkraft

All vår solkraft kommer från landets småproducenter och tack vare dem kan vi erbjuda en del sol i våra elavtal. Vill du också producera egen el? Vi hjälper dig att komma igång.

Läs om att produktion av egen el
Solkraftsproducent

Producera egen el

All vår solkraft kommer från landets småproducenter och tack vare dem kan vi erbjuda en skvätt sol i alla våra elavtal.

Läs om att produktion av egen el

Producera egen el

All vår solkraft kommer från landets småproducenter och tack vare dem kan vi ge alla våra kunder en del sol i alla våra elavtal.

Solkraften i våra elavtal köper vi av våra producenter och levereras till ditt uttag via det vanliga elnätet. Förutsättningarna för produktion av solkraft i Sverige är goda och med våra förmånliga producentavtal kan vi vara med och bidra till att solkraften växer i Sverige. Vi hoppas helt enkelt att det ska inspirera få fler att vilja producera sin egen el från solkraft.

Solkraftsproducenterna

De flesta av våra solkraftsproducenter är villaägare som investerat i solcellspaneler. Solcellerna producerar oftast mer el från solkraft än vad du som ägare själv förbrukar och då kan du sälja ditt överskott till oss på Telge Energi. Den elen vi köper av dig hamnar sen i våra elavtal och når ut via det vanliga elnätet.

Våra solcellspaket

I samarbete med Ce-Ce EL erbjuder vi solceller i tre olika paket. Du som är kund hos oss på Telge Energi har nu chansen att köpa våra solceller till ett förmånligt pris. Och självklart ingår installationen.

Kolla in våra solceller här
Solkraft - Våra solproducenter - Egen el

Möt våra solproducenter

Solproducenterna Eva och Hans i Göteborg producerar egen el med hjälp av solceller. De har valt solkraft för att det är bra för miljön. 

Läs mer om Eva och Hans solceller
Solkraft - Våra solproducenter - Egen el

Möt våra solproducenter

Solproducenterna Eva och Hans i Göteborg producerar egen el. De har valt solkraft för att det är bra för miljön. 

Läs mer om Eva och Hans solceller


Möt våra solproducenter Eva och Hans

Vi har träffat solproducenterna Eva Brändstedt Tauberman och Hans Tauberman i Göteborg. De producerar egen el med hjälp av solceller de låtit installera på taket på sommarhuset.

Eva och Hans har 24 paneler med solceller i söderläge, installationen är sammantaget på 7 kw och täcker ca 40 kvm av taket. På årsbasis räknar de med en produktion på 7500 kWh, bara under perioden juni-augusti har de nått ca 3000 kWh.

- Det har varit extremt soligt, säger Hans. 

Hur kommer det sig att ni bestämde er för att skaffa solceller?

- Vår absoluta drivkraft till att välja solkraft är för att det är bra för miljön. Vi förbrukade runt 10 000 kWh årligen och hade redan tidigare försökt att få kunskap om solceller och om det passade. Vid ett tillfälle hittade vi en broschyr med information om en kursgård som hade ett stort antal solceller. Våren 2013 åkte vi dit och fick all tänkbar assistans med val av installatör och anläggning. Sen när det var dags för installation kom ett arbetslag på fem personer en morgon och satte igång. De var klara efter lunch och anläggningen var igång direkt.

Hur lång tid tog det från beställning tills dess att ni hade börjat prodcera egen el?

- Beställningen gjordes i början av februari och allt var installerat och klart i slutet på maj.

Hur mycket investerade ni i era solceller?

- Vi har lagt 170 000 kr totalt sett, allt inräknat. Häromveckan fick vi ett bidrag på ca 60 000 kr från Länsstyrelsen. Uppskattningvis så kan vår investering räknas hem efter 8-9 år ungefär.

Vad säger folk när de ser/hör att ni är solproducenter?

- Många är intresserade och vill veta mer. Vi har en kompis på Åland som har ungefär samma förutsättningar som oss, med ett huvudhus och barn boende i egna hus på tomten. Han hoppas att Länsstyrelsens bidrag på solceller gäller för honom också.

Hur många är ni som bor i hushållet?

- Stundtals, när barnen är här med sina familjer, kan vi vara mellan 11-14 stycken.

Är det vanligt med solceller där ni bor?

- Nej, det är endast en till fastighet som ligger några kilometer från oss. Den anläggningen har de haft sedan länge.

Vad skulle ni säga till dem som funderar på att skaffa solceller?

- Vi skulle varmt rekommendera en installation! 

Vad är det bästa med att producera sin egen el?

- Än så länge känns det gott att kolla mätarna och konstatera att vi producerar mer än vi förbrukar. Nu väntar vi in för att se vad vi kan få för vår överskottsel.

Vad är det sämsta med att producera sin egen el?

- Vi kan inte komma på någoning!

Solkraft med solceller.

Skaffa solceller 

Vill du investera i solceller till ditt hem och börja producera egen el? Skicka en intresseanmälan till oss så hjälper vi dig att komma igång.

Till intresseanmälan för solceller

Så funkar det med solkraft

Jag har solpaneler, kan jag sälja överskottet till Telge Energi - bli en av era solproducenter?

För att sälja ditt överskott på solkraft behöver du vara elkund hos oss. Här kan du läsa mer om hur du blir solkraftsproducent 

Jag vill endast köpa solkraft, hur gör jag då?

I dagsläget kan du inte köpa all din el från sol genom oss. Det beror på att vi har ett begränsat utbud på solkraft. Om du bara vill ha solkraft måste du installera egna solkraftspaneler.

Hur funkar solkraft?

Vi köper in solkraft från våra kunder som oftast är vanliga villaägare som vill sälja sin överskottsel, dvs den solkraft de inte själva förbrukar. Genom att det kommer in mer förnybar el i systemet puttas den smutsiga kolkraften bort. För kolkraft är dyrast att producera och den energikälla som därför kommer in sist i vårt energisystem.

Var köper ni er solkraft ifrån?

Vi köper vår solkraft mestadels från våra egna kunder som har solkraftsanläggningar. Runt om i landet finns hundratals villaägare med solpaneler på sina tak som producerar mer solkraft än de kan göra av med själva. Mer information finns här:

Vad menas med en skvätt solkraft i alla elavtal?

Telge Energi säljer bara ursprungsmärkt el. Tidigare har den som velat ha solkraft varit tvungen att teckna ett särskilt solavtal. Telge Energi har sedan en tid tillbaka infört en skvätt solkraft i alla elavtal, med en mix av el från sol-, vind- och vattenkraft. Det innebär ingen extra kostnad för dig som kund i Telge Energi men det bidrar till förbättrade förutsättningar för Sveriges småskaliga solproduktion. Genom att erbjuda alla våra kunder en skvätt solkraft bidrar vi till utbyggnaden av solkraft och därmed en successiv minskning av kolkraft. Tyvärr produceras det inte tillräckligt med solkraft idag, det vill vi ändra på.

PS: Telge Energi säljer bara ursprungsmärkt el.

Visa fler
Solcellspanel_slottet

För en lite större anläggning

Räcker inte solcellspanelerna i våra paket? Har du ett stort tak eller behöver göra en specialinstallation kan du skicka in en offertförfrågan till oss.

Skicka en offertförfrågan

Har du solcellsfrågor?

solcellspaneler

Är du nyfiken på våra solcellspaket men har några frågor innan du kan bestämma dig? Kontakta oss här så hjälper vi dig.

Gå till kontaktformuläret
Om Telge Energi

Vi är ett rent elbolag som bara säljer el från solkraft, vindkraft och vattenkraft. När du tecknar elavtal hos oss så tar du ställning för klimatet och bidrar till utbyggnaden av förnybara energikällor. 

Läs mer om oss